Безкоштовна доставка по Україні від 1000₴

Асортимент терморегуляторів для теплої підлоги: як вибрати відповідну модель

в Новини, Кейси

Великий вибір якісних нагрівальних елементів дозволяє підібрати оптимальну за ціною і зручності систему. Електричний підігрів підлоги стає все більш популярним рішенням облаштування основного або додаткового опалення. Основу такого обігріву може становити кабель, мат на основі двожильного кабелю або тонка інфрачервона плівка. Для управління роботою електричного опалення використовують різні види термостатів з температурними датчиками.

ЧОМУ ДОЦІЛЬНО ВСТАНОВИТИ ТЕРМОРЕГУЛЯТОРИ ДЛЯ теплої підлоги:
  • дотримання комфортного температурного режиму - ви самі вибираєте, яка температура буде придатною для приміщення, а термостат підтримує нагрів на заданому значенні;
  • зменшення витрат електроенергії - електричний стать не буде постійно працювати на максимумі: досягаючи виставленої температури, система припиняє нагрів, а відновлює його тільки після охолодження на 2-3 градуси;
  • збільшення терміну служби конструкції теплої підлоги - регулятор забезпечить щадний режим роботи.

ЯК ПІДІБРАТИ ДАТЧИК ЗАЛЕЖНО ВІД ЦІЛЕЙ СИСТЕМИ

Спосіб монтажу терморегуляторів передбачає установку одного або декількох видів температурних датчиків: реєструють рівень нагріву підлоги або температуру повітря.
Прилад, за допомогою якого здійснюється керування системою, розміщується на обраному ділянці стіни, датчики повітря найчастіше вбудовані в його корпус, а датчики статі герметично монтуються в спеціальній гофрованої трубці.
Для невеликих приміщень і при використанні системи для додаткового обігріву досить контролювати ступінь нагріву підлоги, підтримуючи температуру на комфортному рівні; датчики температури повітря корисні для забезпечення основного обігріву великих площ.

ЯКЩО ВАША МЕТА - ЗАОЩАДИТИ ПРИ КУПІВЛІ

Що краще вибрати в ситуації, коли бюджет на ремонтні роботи обмежений? Керуючись критерієм мінімальної ціни приладу для регулювання рівня обігріву, варто звернути увагу на бюджетні механічні пристрої. Акуратний квадратний або довгастий механічний термостат за зовнішнім виглядом нагадує вимикач. Такий пристрій відмінно виконує основну функцію - підтримання виставленого рівня температури. При необхідності змінити температурний режим, наприклад перед виходом з дому або на ніч, потрібно вручну встановити нове значення.

Цифрові термостати з зручними кнопками або сучасними сенсорними панелями - безумовний фаворит в категорії функціональних і стильних приладів. Зручне табло апарату покаже виставлену температуру, додатково може бути оснащений полем для відображення дати, часу. Ціна подібних пристроїв вище механічних, цифровий терморегулятор виграє за рахунок гарного дизайну і додаткових функцій.

Максимальна енергоефективність системи і комфорт в застосуванні

Цифрові терморегулятори, обладнані программатором, дозволять автоматизувати процес управління опаленням приміщення. Такі прилади дають можливість розробити і впровадити оптимальний режим інтенсивності нагріву в залежності від особливостей використання. Програмований термостат розпізнає час та дні тижня, дозволяє виставляти різний рівень температури для обраних вами періодів.

Поради щодо вибору місця для розміщення терморегулятора

Важливо подбати про розміщення регулятора в місцях, не досяжних для маленьких дітей, а також домашніх тварин, щоб уникнути випадкового збою виставлених показників або програм.
Вмонтовані датчики температури повітря чутливі до нагрівання, тому перед монтажем варто перевірити, чи не буде знаходитися пристрій під впливом прямих сонячних променів, поряд із приладами, які випромінюють тепло. Таке сусідство приведе до реєстрації датчиком більш високої температури і зниження рівня нагріву підлоги. Рекомендується уникати розміщення пристрою на протягах - для виключення заниження реальної температури і включення більш інтенсивного опалення.
Терморегулятори допоможуть зробити використання електричної опалювальної системи максимально комфортним і економічним, вибирайте в каталозі прийнятний варіант.