Безкоштовна доставка по Україні від 1000₴

Нагрівальна плівка Profitherm slims - Особливості монтажу

в Новини, Кейси

Нагрівальний пристрій використовується для підтримки стабільної температури в приміщенні. Спектр застосування плівки надзвичайно широкий: її можна класти на підлогу, стелю або дзеркала, використовувати в теплицях для обігріву грунтів, в тераріумах для створення комфортної температури для тварин, а також на виробництві - для підтримки тепла в резервуарах і ємностях. У системах «тепла підлога» плівку монтують під різні покриття: лінолеум, паркет, ламінат, ковролін, дошку з дерева. Конструкція плівки складається з срібних контактів, які проводять електрику елементів і карбонових смуг. Смуга при монтажі може мати максимальну довжину 9 м з напругою в 230 В.

Плівка для теплої підлоги працює зовсім інакше, ніж радіатори або нагрівальний кабель. Традиційні опалювальні прилади гріють повітря, залишаючи все довкола холодними. Плівка, навпаки, поширює інфрачервоне випромінювання, нагріваючи при цьому не повітря, а предмети в кімнаті. А вони вже, в свою чергу, віддають тепло повітряним масам.

Переваги нагрівальної плівки Profitherm slims

Обігрів таким методом відрізняється декількома важливими перевагами:
  • Плівку дуже легко і швидко монтувати, адже в більшості випадків для цього не потрібна бетонна стяжка. Але монтаж повинен проводити фахівець, так як непрофесійні дії можуть привести до пошкоджень, які стануть джерелом пожежної небезпеки.
  • Тепла підлога дуже мобільний: його можна забрати з собою при переїзді, використовувати плівку для обігріву дзеркал у виробничому приміщенні, щоб вони не запотівали, а також змонтувати пристрій для обігріву в місці проживання домашнього улюбленця.
  • Плівку дуже легко ремонтувати: досить лише поміняти пошкоджену полоску- і пристрій знову в готове до роботи.

Інфрачервона плівка для підлоги Profitherm slims: як проходить процес монтажу?

  • Готуємо підлогу і робимо план монтажу. Спершу потрібно визначити, куди буде покладена плівка і в якій кількості, намалювати схему місць підключення. Також слід врахувати, що на поверхні підлоги не повинно бути гострих виступів або тріщин.
  • Далі потрібно розрізати плівку уздовж нагрівальних смуг, поставити на них контактні затискачі і притиснути їх пассатижами. Ізолюємо дві смуги лудженої міді за допомогою бітумної ізоляції. Далі заводимо провід в затиск і ізолюємо місце під'єднання.
  • Кладемо поліетиленову плівку з нахлестом в 20 см на підлогу за допомогою скотча. Далі слід змонтувати смуги нагрівальної плівки паралельно і без нахлеста, закріплюючи степлером або меблевими цвяхами. Елементи не можна кріпити ближче, ніж за 7 мм до нагрівального елементу - графітових смуг. Пол під час укладання повинен бути сухим.
  • Далі підключаємося до проводів і мережі. Володіємо дроти під плінтусами, а в місці їх скупчення робимо вирізи на теплоизолирующем покритті.
  • Перевіряємо систему, вимірюючи опір кожного елемента на відповідність нормі. Її вираховуємо, разделіврасчетное опір на довжину нагрівального елементу. Нормальне опір для плівки шириною в 50 см - 480 Ом.
  • На відстані 2-3 см від нагрівального елементу за допомогою алюмінієвого скотча кріпимо датчик температури.
  • Чи не включаючи напругу, підключаємо датчик і терморегулятор. Після перевіряємо плівку, включивши її. Якщо система випромінює тепло, закриваємо пристрій поліетиленовою плівкою з напуском в 20 см. Далі ставимо затиск і з'єднуємо його з проводом заземлення. Увага - важливо не зачепити смуги, які проводять електрику.
  • Закриваємо поверхню покриттям: ламінатом, паркетом, ковроліном і т.д.

Укладаючи плівку під тверді поверхні (ламінат, паркетну дошку і дерев'яний брус), просто слідуємо інструкції виробника. А виробляючи монтаж під м'які поверхні (лінолеум, ковролін), спершу кладемо на нагрівальні елементи фанеру, потім кріпимо її за допомогою шурупів і лише потім кладемо підлогове покриття.

Правила безпеки:
  • На плівку можна ставити важкі меблі або стаціонарні предмети інтер'єру.
  • Не можна проколювати плівку.
  • Всі етапи установки повинен виконувати досвідчений робітник.
  • Між трубами і плівкою має бути відстань мінімум в 1 метр.
  • Перед установкою плівки ретельно вивчіть інструкцію від виробника. Всі можливі при укладанні випадки виходять далеко за рамки цієї статті.

Насолоджуйтесь комфортною теплою підлогою з Profitherm slims від інтернет-магазину РД Маркет!