Безкоштовна доставка по Україні від 1000₴

Тепла підлога на кухні

в Новини, Кейси

Кухня здавна вважається особливим місцем в будинку, його серцем, адже там за їжею збираються всі члени родини. Правильно підібрана система підігріву допоможе зробити її ще комфортніше і для зустрічей з друзями, і для готування. Коли в кухні встановлено центральне опалення, конвектор або інші обігрівачі, в холодну пору повітря прогрівається досить швидко, але пів неприємно холодить ступні. Наприклад, тепле повітря від радіаторів піднімається відразу вгору, а біля підлоги залишається холодним. Більш ефективним обігрівом будуть теплі підлоги, адже за допомогою них кімната буде прогріватися рівномірно.

Як працюють теплі підлоги?

Теплі підлоги створюються за допомогою установки елементів нагріву під підлогове покриття. По цій характеристиці можемо розділити теплі підлоги на три види.

  • Водяна тепла підлога. Працює за рахунок циркуляції гарячої води по системі з труб від центрального опалення.
  • Електричний підлогу. Складається з системи нагрівальних кабелів або матів і терморегулятора.
  • Інфрачервоний пол. Це система на основі інфрачервоної нагрівальної плівки, яка так само працює від електрики.

Кожен вид має свої плюси і особливості установки. Наприклад, водяні теплі підлоги заборонено встановлювати в квартирах через необхідність підключатися до центрального опалення в будинку, а інфрачервоні підходять тільки для сухого монтажу - під ламінат, паркет і схожі покриття.

Як вибрати тепла підлога для кухні?

Якщо ви живете в приватному будинку з водяним опаленням, установка водяних теплих підлог здається кращою. На ділі це дійсно непоганий варіант, але занадто залежний від сезону. Тобто якщо вам захочеться включити підігрів підлоги в прохолодний років день, доведеться запускати всю систему опалення. З статями, які працюють від електроенергії, такої проблеми немає - їх можна включити в будь-який день, будь-якій кімнаті і на будь-який термін.

При виборі електричних теплих підлог в кухню ми рекомендуємо орієнтуватися на підлогове покриття.
  1. Плитка. Якщо чистове стягування вже готова, кращий варіант - нагрівальні мати. Це готова секція кабельного теплої підлоги, вже прикріпленого до монтажної сітці. Мати встановлюються прямо в шар плиткового клею, і вже через 5-7 днів, коли підлогу повністю просохне, систему можна запускати.
  2. Лінолеум. При сухому монтажі (без стяжки) оптимально використовувати інфрачервону плівку. Це рулони з поліестеру або поліпропілену, в які запаяна карбонова паста і струмопровідні смуги. Перед монтажем потрібно очистити і, при необхідності, вирівняти основу і встановити теплоізоляцію. Основа під лінолеум укладається відразу на плівку, а зверху - саме покриття.
  3. Ламінат та паркет. Для таких покриття також рекомендуємо нагрівальну ІК-плівку. Вимоги до укладання такі ж, як з лінолеумом: очистити і вирівняти підлогу, встановити теплоізоляцію. Але в цьому випадку замість щільної основи використовується класична м'яка підкладка. Її буде достатньо для захисту плівки від пошкоджень, і підлоги будуть прогріватися ще швидше.

Варто додати, що якщо стяжка в приміщенні чорнова або є можливість підняти рівень підлоги на 3-5 см, під лінолеум, ламінат тощо можна встановити і класичну кабельну систему. В середньому її ціна від плівки не відрізняється, але кабель в стягуванні буде більш захищений від механічних пошкоджень.
Кухня - це не тільки місце теплих посиденьок, але і робочий простір для любителів кулінарії. Важливо зробити її теплою і затишною як для дорослих, так і для маленьких членів сім'ї. Вибрали ви підходящий вид теплих підлог або ще тільки в процесі, консультанти інтернет-магазину «РДмаркет» дадуть відповідь на всі ваші питання і допоможуть з прорахунками і вимірами.