Безкоштовна доставка по Україні від 1000₴

Тепла підлога під плитку та ламінат

в Новини, Кейси

У кожного, хто вирішив встановити у себе вдома теплу підлогу, в першу чергу, виникає питання: «Який вид обрати — кабель, мат, чи нагрівальну плівку?». Ваш вибір буде залежати від можливості підняття рівня підлоги і, звичайно, від типу обраного вами покриття підлоги.

Тепла підлога під плитку

Більша частина встановлених систем теплої підлоги — це теплі підлоги, змонтовані під плитку. Плитка — практичне і красиве покриття для підлоги, яке ідеально подходить для підлоги на кухні, в коридорі, в ванній кімнаті. Але при цьому, вона завжди холодна, что может бути досить не приємно взимку та в міжсезоння.

Не дивно, що більша частина встановлених систем теплої підлоги — це електричні теплі підлоги, змонтовані саме під плитку. Вона має високу теплопровідність, завдяки чому підлога швидко і рівномірно нагрівається, довго залишається теплою. При цьому, електроенергія споживається економно.

Для встановлення під плитку ідеально підходить нагрівальний кабель і мат.

Що обрати кабель, чи мат?
Це питання звучить досить часто. Адже обидва види теплої підлоги встановлюються під плитку. А щоб визначити, що підійде краще за все у вашому випадку, потрібно відповісти лише на одне питання: «На скільки сантиметрів Ви плануєте підняти рівень підлоги?»

Якщо заплановано підняття рівня підлоги на 3-5 см, то Вам потрібен нагрівальний кабель (одножильний, або двожильний).

Якщо рівень підлоги піднімати Ви не плануєте, то краще використати нагрівальний мат, або тонкий кабель Profitherm EKO Flex. Немає необхідності заливати їх стяжкою, а достатньо покрити шаром клею для плитки, на який буде укладена плитка.

Тепла підлога під ламінат

Паркет і ламінат ми звикли вважати теплими покриттями і частіше за все використовуємо їх в спальних кімнатах, гостьових та дитячих кімнатах. Але теплі вони лише в порівнянні з плиткою. А забезпечити комфорт своїм близьким варто у всій квартирі або в приватному будинку. Найбільш важливо забезпечити тепло дітям, які так люблять бігати босоніж і гратися, сидячи на підлозі.

Ідеальний варіант для встановлення обігріву під всі плаваючі покриття (ламінат, паркетна дошка, лінолеум та інші) — нагрівальна інфрачервона плівка. Для її монтажу не потрібно піднімати рівень підлоги та заливати стяжку. Достатньо розкласти плівку на підложку, виконати просте підключення і можна одразу укладати ламінат.

Управління обігрівом

Незалежно від типу підлогового покриття і від того, обрали ви для обігріву нагрівальний кабель, мат, або інфрачервону плівку, для управління обігрівом Вам знадобиться терморегулятор.

Який обрати, залежить тільки від ваших потреб і побажань:
  • механічний — простий регулятор, який дозволить встановити і підтримувати встановлену Вами температуру;
  • цифровий — відрізняється від механічного наявністю цифрового экрана;
  • програмований — дає можливість запрограмувати обігрів на 4 часових діапазони на добу. А саме, терморегулятор сам буде вмикатися, вимикатися і підтримати встановлену Вами температуру, без вашого постійного контролю. Достатньо один раз ввести налаштування.

Оберіть варіант теплої підлоги, який підійде Вам найкраще і насолоджуйтесь комфортом протягом багатьох років. При виборі, Ви можете скористатися фільтром на сайті. Також, будемо раді відповісти на ваші запитання по телефону.